KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır?
KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik Destek Programı hibesi nasıl alınır? Proje kapsamında 50000 TL’ye kadar hibe toplamda 150000 TL’ye kadar girişimci desteği veriliyor
Bu programın ülkenin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarına çözüm olması bekleniyor. Girişimcilik desteklenip yaygınlaştırılarak, başarılı ve ekonomiyi canlandıran işletmelerin kurulması hedefleniyor.
KOSGEB’e başvuru yapan tüm girişimciler için iş yeri açarken gereken harcamaların faturaları ve KOSGEB’den istenen belgeler sunulmalıdır. Açılan iş yeri sicil numarasını KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmalı, KOSGEB KOBİ Beyannamesi Formu ve KOBİ Bilgi Dokümanı doldurulmalıdır.
Kimler Girişimci Hibe Desteği Alabiliyor?
18-30 yaş arası genç girişimciler en az 32 saatlik KOSGEB Girişimcilik Kursu ile birlikte gereken şartları yerine getirdiklerinde 50000 TL hibe desteği alabiliyorlar.
Ev hanımları, çalışmayan kadınlar ve çalışan girişimci kadınlara da 50000 TL olarak hibe veriliyor.
Hibe Kredisi Ayrıntıları
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bitirilip sertifika alındıktan sonra girişimciler kurdukları işletmeler ile Yeni Girişimci Hibe Desteğine başvurabiliyorlar. Bu destek kapsamında;
İşletmenin kuruluşunda yapılan harcamalar için 2000 TL geri ödemesiz destek,
İşletme kuruluş döneminden itibaren 24 ay içinde alınacak makine, teçhizat vb. için geri ödemesiz en fazla 18000 TL destek,
İşletme kuruluş döneminden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen iş yeri kirası ve eleman net ücretlerine dair İşletme Giderleri Desteği olarak aylık en fazla 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz 30000 TL,
İşletme kuruluş tarihinden itibaren 2 yıl içinde alımı yapılacak makine, teçhizat ve yazılım sistemlerine teminat gösterme şartıyla geri ödemeli 100000 TL Sabit Yatırım Desteği sağlanıyor.
Bu desteklerde kadın girişimcilere, gazi, birinci dereceden şehit yakınlarına veya engelli girişimcilere ekstra %30’a varan hibe desteği veriliyor.
Ödüllü İş Planına Başvurarak Daha Fazla Destek Alma Şansı
KOSGEB iş birliği yaptığı üniversitelerin ayrı bir ders olarak girişimcilik dersi alan öğrencilere yönelik düzenlediği yarışmalar sonucunda hazırladıkları iş planıyla ilk üçe giren ve bu planlarını gerçeğe döküp iş kuran öğrencilere sırasıyla 25000 TL, 20000 TL ve 15000 TL ödül veriyor.
Yurt içi veya yurt dışında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen yarışmalar sonucunda ilk üç dereceye giren iş fikirleri, iş modelleri veya iş planları, Türkiye’de kuracakları işletmeleri veya mevcut işletmeleri için 100000 TL’ye kadar ödüllendirilebiliyor.
Yorum Gönder